Bob Hund og annet musikkrelatert

Sist onsdag var jeg på en konsert med Bob Hund på Samfundet. Bob hund (Myspace-side) er et svensk indierockband som jeg fikk høre om for ikke så lenge siden og som jeg liker godt.  De startet konserten med å si “Vi kan spille så lenge vi vil, for vi får betalt uansett. Så derfor skal vi spille den siste låta først, og så får dere publikum bestemme om vi tar ekstranummer.” Jeg har aldri vært på en konsert før der publikum har jublet og klappet så mye, og derfor ble det mange elstranummer. De anbefales og kan høres på myspace-sida jeg linket til over eller på Spotify for de som har det.

For de som ikke har hørt om Spotify så er det et program der man kan høre på musikk via internett. Så med Spotify og internettilgang kan man høre så mye man vil på musikk gratis. De har gjort avtaler med mange store plateselskap om at de som har programmet får tilgang til å høre på musikken deres. siden jeg som oftest har nettilgang hører jeg nesten bare på musikk med spotify. Men for å bruke dette smarte porgrammet må man enten betale eller få tak i en invitasjon. Hvis man ikke har en venn som kan gi deg en invite kan man få tak i en her eller her.

Med Spotify kan man bare høre på musikk, ikke få den på pcen. Men musikk kan lastes ned gratis (og lovlig) på NRK Urørt eller Jamendo. Jamendo er en side som ligner på Urørt på den måten at artistene har lagt ut musikken sin til lovlig, gratis nedlastning. Bare at Urørt bruker lang tid på å laste sidene og er litt vanskelig (synes jeg) å navigere på. Jamendo falt i smak umiddelbart på grunn av designet og enkelheten.Det er lett å søke etter og finne musikk man liker der, og jeg fant nesten øyeblikkelig musikk jeg likte som ble lastet ned. Musikken på denne siden kommer fra hele verden og i alle sjangre. På Jamendo kan du velge sjanger på musikken og så få opp de mest populære artistene/albumene i den sjangeren. Du kan også søke etter land og få opp for eksempel alle norske artister som har lagt ut musikken sin der. Musikken er lagt ut etter creative commons-lisensen, så den kan ikke brukes kommersielt, men noen artister lar deg bruke musikken kommersielt, eller bygge videre på den også (dette går det an å søke etter på avansert søk).

Advertisements
Categories: concert, music | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: