Fotogalleri og ny teknologi

Beklager at det er lenge siden forrige blogpost, men tida går så fort at jeg glemmer å skrive her. Nå har jeg fått meg en ny fotogalleri-side. Her er galleriet jeg har ute der foreløpig:

Trykk på bildet over for å kommme til galleriet. Eller du kan trykke her for å få en flash-lysbildevisning. Foreløpig bruker jeg en to ukers trial hos Smugmug, men siden prisen er grei (40$ eller 250 kr i året) kommer jeg nok til å betale for å få ubegrenset med lagringsplass der for backup av bilder.  Da får jeg også et galleri som ser proft og flott ut helt uten noe reklame. Eller som de sier hos Smugmug: “Your photos look better here”.

Ellers prøver jeg å følge med på ny teknologi. Et interessant prosjekt jeg følger med på er Openpandora. Det er en open-source håndholdt spillkonsoll med linux. Det at den har linux, tastatur og trådløst nettverk gjør at den kan gjøre alt det en liten pc kan gjøre. Den kan emulere spillkonsoller som blant annet Dreamcast, Playstation (1)og Amiga i følge wikipedia, og den kan også brukes til å se på film eller høre på musikk. I tillegg har den tv-utgang så man kan spille alle spillene på tven. For meg virker dette som en fantastisk lommepc for å surfe, jobbe, spille og se på film på reiser. Så jeg kommer til å følge med og kanskje kjøpe den ved lansering. Men den første produksjonen er på 4000 eksemplarer, og nesten alle er forhåndsbestilt. Så jeg må vente til de produserer flere.

Jeg følger også med på utviklingen av miljøvennlige kjøretøy. Og nå er det mest interessante kjøretøyet elbilen Tesla Model S. Her er en norsk artikkel om den. Det som gjør den spesiell i elbil-sammenheng er at den har 7 seter, har god rekkevidde (480km eller opp til 960km!) og ser ut som en dyr sportsbil. Det siste punktet er viktig fordi den vil kunne få folk til å gå over til elbil siden den ser kul ut og ikke ligner en mopedbil slik de norske elbilene gjør. Forskning viser at folk flest (i USA i hvert fall) kjører kortere strekninger hver dag, som til og fra jobb. Rekkevidden har tidligere vært det som har hindret folk i å kjøpe elbil, men 480 km rekkevidde holder lenge for dagligdags kjøring. I følge artikkelen skal det også være mulig å kjøre 960 km med denne bilen hvis man setter inn mer batterier, og dermed vil man kunne kjøre fra Trondheim til Oslo nesten gratis (noen kroner for strøm) og utslippsfritt. Nå kommer flere store bilmerker med elbiler, plug-in-hybrider og elbiler, og teknologien utvikles stadig. Så derfor er det spennende å følge med.

 

Advertisements
Categories: car, games, photography, technology | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Fotogalleri og ny teknologi

  1. Flott å se deg skrive igjen! Du er ikke den eneste som følger med på OpenPandora prosjektet. Jeg holdt til og med på å forhåndsbestille en forrige jul, men droppet det. Glad jeg ikke gjorde det når jeg ser hvor lang tid det tar/har tatt.

    Tok en titt på bildene dine også, mye fine bilder. Gleder meg til å se mer!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: